Na poniższych wykresach zilustrowano udział 3 największych podgrup branżowych Polskiej Klasyfikacji Działalności 2007 w sumie czterech wielkości ekonomicznych (aktywów razem, kapitałów własnych, przychodów netto oraz dodatnich wyników netto) dla największych podmiotów zarejestrowanych w rejestrze REGON i działających w branży.
Największą podgrupę branżową pod względem sumy aktywów razem tworzyły w 2010 r. największe podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to restauracje i pozostałe placówki gastronomiczne (2,0 mld zł).
Restauracje i pozostałe placówki gastronomiczne (PKD 56.1) | 1 992 871 877,06 zł | 91,8% | |
---|---|---|---|
Przygotowywanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) i pozostała gastronomiczna działalność usługowa (PKD 56.2) | 178 935 018,53 zł | 8,2% |
Największą podgrupę branżową pod względem sumy kapitałów własnych tworzyły w 2010 r. największe podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to restauracje i pozostałe placówki gastronomiczne (974,9 mln zł).
Największą podgrupę branżową pod względem sumy przychodów netto tworzyły w 2010 r. największe podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to restauracje i pozostałe placówki gastronomiczne (2,4 mld zł).
Restauracje i pozostałe placówki gastronomiczne (PKD 56.1) | 2 393 756 759,31 zł | 82,7% | |
---|---|---|---|
Przygotowywanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) i pozostała gastronomiczna działalność usługowa (PKD 56.2) | 500 057 425,89 zł | 17,3% |
Największą podgrupę branżową pod względem sumy dodatnich wyników netto tworzyły w 2010 r. największe podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to restauracje i pozostałe placówki gastronomiczne (104,7 mln zł).
Restauracje i pozostałe placówki gastronomiczne (PKD 56.1) | 104 745 587,51 zł | 58,9% | |
---|---|---|---|
Przygotowywanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) i pozostała gastronomiczna działalność usługowa (PKD 56.2) | 9 736 782,58 zł | 5,5% | |
pozostałe | 63 316 303,60 zł | 35,6% |
Na poniższych wykresach zilustrowano udział 5 największych podklas Polskiej Klasyfikacji Działalności 2007 należących do analizowanej grupy branżowej w sumie czterech wielkości ekonomicznych (aktywów razem, kapitałów własnych, przychodów netto oraz dodatnich wyników netto) dla największych podmiotów zarejestrowanych w rejestrze REGON i działających w branży.
Największą podklasę PKD 2007 w branży pod względem sumy aktywów razem zgrupowanych w niej największych podmiotów tworzyły w 2010 r. podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne (2,0 mld zł).
Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne (PKD 56.10.A) | 1 992 871 877,06 zł | 91,8% | |
---|---|---|---|
Pozostała usługowa działalność gastronomiczna (PKD 56.29.Z) | 119 546 419,14 zł | 5,5% | |
Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) (PKD 56.21.Z) | 59 388 599,39 zł | 2,7% |
Największą podklasę PKD 2007 w branży pod względem sumy kapitałów własnych zgrupowanych w niej największych podmiotów tworzyły w 2010 r. podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne (974,9 mln zł).
Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne (PKD 56.10.A) | 974 869 823,71 zł | 94,2% | |
---|---|---|---|
Pozostała usługowa działalność gastronomiczna (PKD 56.29.Z) | 38 593 621,66 zł | 3,7% | |
Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) (PKD 56.21.Z) | 21 215 029,61 zł | 2,1% |
Największą podklasę PKD 2007 w branży pod względem sumy przychodów netto zgrupowanych w niej największych podmiotów tworzyły w 2010 r. podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne (2,4 mld zł).
Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne (PKD 56.10.A) | 2 393 756 759,31 zł | 82,7% | |
---|---|---|---|
Pozostała usługowa działalność gastronomiczna (PKD 56.29.Z) | 379 894 432,30 zł | 13,1% | |
Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) (PKD 56.21.Z) | 120 162 993,59 zł | 4,2% |
Największą podklasę PKD 2007 w branży pod względem sumy dodatnich wyników netto zgrupowanych w niej największych podmiotów tworzyły w 2010 r. podmioty, dla których przeważający rodzaj wykonywanej działalności w tym okresie to restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne (164,2 mln zł).
Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne (PKD 56.10.A) | 164 202 859,50 zł | 92,4% | |
---|---|---|---|
Pozostała usługowa działalność gastronomiczna (PKD 56.29.Z) | 11 382 481,24 zł | 6,4% | |
Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) (PKD 56.21.Z) | 2 213 332,95 zł | 1,2% |